Maatwerkbedrijf De Sprong en woonzorgcentrum Witte Meren slaan handen ineen voor inclusieve zorg

In een baanbrekende samenwerking bundelen maatwerkbedrijf De Sprong en woonzorgcentrum Witte Meren hun krachten met als doel duurzame tewerkstelling van maatwerkers te creëren.  Dit doen ze door hen te laten groeien in een job waar ze een meerwaarde betekenen voor het woonzorgcentrum en zijn bewoners Ze krijgen de kans om in een veilige omgeving ervaring op te doen en om ondersteuning te bieden aan de medewerkers van het woonzorgcentrum.

Voor woonzorgcentra vormt het vinden van gekwalificeerde medewerkers een voortdurende uitdaging, waardoor de werkdruk onder de bestaande medewerkers toeneemt. Tegelijkertijd staan er mensen aan de zijlijn, moeilijk in staat om toegang te krijgen tot de arbeidsmarkt. De sociale economie werkt dagelijks aan het verkleinen van deze kloof.

De Sprong heeft al aanzienlijke expertise opgebouwd door medewerkers, bekend als Gezondmakers, tewerk te stellen bij verschillende woonzorgcentra en een ziekenhuis. Zij helpen de zorgmedewerkers met allerhande taken waarvoor geen specifieke kwalificaties nodig zijn, zoals het rondbrengen van maaltijden, het opmaken van bedden, water op de kamers voorzien en het maken van een wandeling met bewoners.

WZC Witte Meren werd in 2022 uitgeroepen tot ambassadeur Inclusief Ondernemen. Hun visie en missie sluiten dan ook naadloos aan op de werking van De Sprong. Dankzij de financiële ondersteuning van de provincie Antwerpen kunnen beide organisaties ‘Gezondmakers’ aan de slag laten gaan in het woonzorgcentrum en dit voor een periode van 2 jaar. Nadien kan deze fijne samenwerking verder worden gezet.

Dit innovatieve project biedt niet alleen maatwerkers een kans in de zorgsector, maar ondersteunt ook de medewerkers van WZC Witte Meren bij de uitvoering van hun taken. De vrijgekomen ruimte zorgt voor een kwaliteitsvolle zorgverlening aan de bewoners. Een win-winsituatie voor alle betrokkenen.

De Sprong - de Gezondmakers
de Gezondmakers
is onderdeel van
Bezoek ons

We gebruiken alleen functionele en analytische cookies om je bezoeken te onthouden.