De Gezondmakers

Wij maken ons sterk
voor betere zorg

Personeelskrapte, een hoge werk- en tijdsdruk maken het zorgkundigen vaak knap lastig. De Gezondmakers bieden ondersteuning om meer ruimte te creëren voor contact met de patiënten.

De Gezondmakers is een vrij recente tak binnen het erkend Kempens maatwerkbedrijf De Sprong. Via een doorgedreven begeleiding en opleidingstrajecten stomen we medewerkers klaar om aan de slag te gaan in de zorgsector. Met als ultieme doel: doorstroming naar het reguliere arbeidscircuit. Met andere woorden: we doen er alles aan om onze medewerkers de kans te geven hun plekje op de gewone arbeidsmarkt te veroveren.

Ondersteuning bij dagelijkse taken

De Gezondmakers helpen bij de uitvoering van de taken die de zorgkundigen afleiden van hun hoofdtaken. Denk bijvoorbeeld aan bedden opmaken, planten water geven, patiëntenvervoer, koffieronde, voorbereiding van de maaltijden, hulp in de cafetaria enzovoort. Maar ook het sociaal contact is zeer waardevol voor beide partijen. De Gezondmakers bieden gezelschap en creëren betrokkenheid, terwijl de interactie en het vertrouwen hun zelfvertrouwen ten goede komt.

Technische ondersteuning

Nood aan ondersteuning van de technische dienst? Ook daarvoor kun je bij de Gezondmakers terecht. Onze medewerkers bieden een helpende hand bij het groenonderhoud, allerhande klusjes, het onderhoud van rolstoelen of til-liften en afvalbeheer.

Samenwerking op maat

Het traject begint steeds met een grondige analyse. Hierbij gaan we na welke taken vaak als belastend worden ervaren door de medewerkers. Wat leidt hen af van hun zorgtaken? Kunnen we bepaalde dingen opsplitsen of anders aanpakken?

Belangrijk: De Gezondmakers zijn geen vervangers voor zorgkundigen. Ze voeren geen taken uit waarvoor een zorgdiploma vereist is, maar zorgen voor aanvullende ondersteuning.

Samenwerking
De Gezondmakers

WZC Ter Vest in Balen en WZC Aquamarijn in Kasterlee

Intussen ontsproten er al enkele succesvolle projecten uit de Kempense zandvlakten. Zo gingen de Gezondmakers al aan de slag in onder andere WZC Ter Vest in Balen en WZC Aquamarijn in Kasterlee.

Bekijk project
WZC Ter Vest in Balen en WZC Aquamarijn in Kasterlee
De Sprong - de Gezondmakers
de Gezondmakers
is onderdeel van
Bezoek ons

We gebruiken alleen functionele en analytische cookies om je bezoeken te onthouden.